Offerte aanvragen

Zo geef je je website een betrouwbare uitstraling

  • Home /
  • Weblog /
  • Zo geef je je website een betrouwbare uitstraling

1. Branchegerelateerde keurmerken

Iedereen kent ze wel, die herkenbare logo's die vaak onderaan websites staan. Het zijn beeldmerken die vertrouwen wekken bij bezoekers van je website. Mensen herkennen de afbeeldingen en dat is al één puntje wat vertrouwen wekt. Ten tweede krijg je zulke certificaten pas op het moment dat je hebt bewezen dat je betrouwbaar en kwalitatief goed bent. Als blijkt dat een bedrijf niet betrouwbaar is, dan zullen ze ook niet met zo’n certificaat op hun website staan. Hieronder zie je bijvoorbeeld BOVAG, een certificaat voor betrouwbare autodealers en garages.

undefined undefined

 

2. Over ons & Contact

De belangrijkste reden voor mensen om niet op een webshop wat aan te schaffen, maar in een winkel, is dat men graag persoonlijke service krijgt. Mensen willen graag handelen met een persoon en willen graag weten met wie ze te maken hebben. Plaats foto’s van je team met hun namen erbij, dan weten mensen met wie ze een deal gaan sluiten. Hieronder zie je een deel van ons team.

Over ons

Plaats ook je contactgegevens op je website. Niet alleen je telefoonnummer en je e-mail, maar ook je locatie. Een serieus bedrijf beschikt over een locatie met een ruimte of een opslag. Als je in Google Maps een adres intoetst en je komt nergens op uit, dan wekt dat argwaan. Zoek je echter op Leonard Springerlaan 19, dan kom je voor onze mooie kantoorruimtes in Groningen uit.

undefined

3. SSL

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Het is in het leven geroepen om datastromen tussen websites en bezoekers af te schermen van derden. Op die manier blijven bijvoorbeeld betalingsgegevens geheim en kunnen andere mensen daar niet bij. Ik ga niet in op de technische constructie van een SSL, want dan wordt het een erg ingewikkeld en lang verhaal. Het is echter wel aan te raden om zo’n certificaat te halen! Uit onderzoek blijkt dat veel mensen niet exact weten wat het icoontje inhoudt, maar dat men wel denkt dat sites met een SSL betrouwbaar zijn. Waar mensen de keuze krijgen tussen 2 exact dezelfde websites, één met SSL en één zonder SSL, dan gaat de voorkeur unaniem uit naar de website met SSL.

SSL

4. Domeinnaam

Een bedrijf dat een domeinnaam zonder streepjes of tekens straalt vertrouwen uit. Als het een drukke markt is, dan was hij de eerste die zich vestigde en kaapte hij het eerste domein weg. Domeinen met streepjes wekken vaak al wat argwaan, waarom zou je een streepje in je domeinnaam zetten als het ook mogelijk is om hem zonder streepje te laten registreren? Het is daarnaast ook belangrijk dat je een domeinnaam hebt die eindigt op bijvoorbeeld .nl of .com. Dit zijn officiële, betaalde domeinen. Een bedrijf met zo’n domeinnaam is serieus en investeert geld in een goede website. Iedereen kan een gratis website aanmaken op .tk of een andere rare domeinnaam.

5. Actualiteit

Hou je website bij! Een website waarop de laatste blogs dateren uit 2013, verkoopt niks meer anno 2015. Je moet steeds blijven bijwerken. Een website die al jaren exact hetzelfde is, wekt geen vertrouwen. Je wil zien dat men bezig is. Een winkel waar jij al een half jaar niks hebt zien gebeuren, is niet een winkel waar jij zomaar binnenloopt. Hou je website actueel, dan schep je veel extra vertrouwen.

Maak een pagina aan voor recensies. Zorg dat je een aardige hoeveelheid verzameld. Als een bezoeker ziet dat er al veel mensen naar tevredenheid zijn geholpen, dan is hij/zij in goede handen. Zorg wel dat je eerst een paar recensies hebt voordat je ze op de website zet. Het is namelijk niet slim om 1-5 recensies op je website te zetten. Er worden vaak recensies vervalst en bij zo’n kleine hoeveelheid denken mensen snel dat het nep is.

undefined

 

 

author

Over de Auteur

Joran zit in het derde jaar van de studie commerciële economie. Tijdens zijn studie ontwikkelde hij een grote interesse in online marketing. Met zijn stage bij VrijdagOnline probeert hij zich verder te ontwikkelen op dit gebied. Op VrijdagAvond is hij te vinden in de sporthal met zijn voetbalteam.