Offerte aanvragen

VrijdagOnline Weblog

Tips & trucs voor website-eigenaren

De nieuwe generatie

De nieuwe generatie komt er aan! In deze blogpost stellen onze vier stagiairs zich graag persoonlijk aan je voor.

Lees verder

5 jaar later: lang verhaal kort

In de blogserie 'Bij VrijdagOnline' geven we je een kijkje achter de schermen. Vandaag is het de beurt aan onze webdesigner Amir. Hij is vandaag namelijk vijf jaar in dienst bij VrijdagOnline!

Lees verder

Wat is een wireframe?

Omdat we voor grotere projecten vaak werken met een wireframe leggen we in dit blogartikel uit wat een wireframe precies is en hoe je er zelf mee aan de slag gaat.

Lees verder

Battle of the interns

Ieder jaar halen we twee nieuwe stagiairs in huis die bij ons een half jaartje mogen proeven aan het werkende leven. Ook deze keer laten we ze graag iets over zichzelf vertellen, aangezien er tussen beide schoolvrienden een heuse battle gaande is.

Lees verder

Make it personal

Spreek je een websitebezoeker aan met 'je' of 'u'? En hoe zorg je ervoor dat deze tot de gewenste actie overgaat door je content te personaliseren? Dat lees je in deze blogpost.

Lees verder

Jouw wake-up call?

In deze blogpost behandelen we een interessant fenomeen: neuromarketing. We doen hiermee een scheutje psychologie bij je dagelijkse (of wekelijkse) dosis marketing.

Lees verder

Website Conversie Optimalisatie tips voor het MKB

Website Conversie Optimalisatie is een van de belangrijkste onderdelen van jouw website als je met potentiële klanten in contact wilt komen. Toch besteden veel ondernemers hier te weinig aandacht aan.

Lees verder

Hoe kies je de juiste kleuren voor je website?

Het kiezen van de juiste kleuren voor je website kan lastig zijn. Helemaal als je nog niet zeker bent over de huisstijl van je bedrijf. Want wat trekt een bezoeker nou aan? De kleurkeuze van je website is een belangrijk onderdeel van je website en he

Lees verder

In 6 stappen je naamsbekendheid vergroten m.b.v. kleur

Dankzij de kracht van kleur kan je mensen - zonder dat ze het doorhebben - beïnvloeden en het koopgedrag van de consument zo aansturen dat ze een gewenste handeling uitvoeren. Ben jij benieuwd hoe je dit kan bereiken in 6 stappen? lees dan snel verde

Lees verder

Inrichten van je homepage: 4 do's & don'ts

De homepage is de belangrijkste pagina van je website. Dit is namelijk de pagina waar je bezoekers als eerste op terecht komen. De homepage moet een bepaalde uitstraling hebben waar je bezoekers op af komen en waar ze ook willen blijven.

Lees verder

Tips voor het schrijven van een landingspagina!

Een goede landingspagina is essentieel want dit is de eerste pagina waar bezoekers op terecht komen nadat ze op een online advertentie hebben geklikt, bijvoorbeeld de link die in een nieuwsbrief staat. Lees hier meer over de landingspagina!

Lees verder

Waarom afbeeldingen belangrijk zijn op je website

Een goed artikel bestaat niet alleen uit een correct geschreven tekst, maar ook uit professioneel beeldmateriaal. In dit artikel vertel ik je hoe belangrijk afbeeldingen op een website zijn.

Lees verder

45 punten waarop Google je website beoordeelt (2)

Vorige week heb ik een blog geschreven met 49 punten waar Google je website op beoordeelt. Deze week ga ik hier verder op in. In deze blog zullen nog eens 45 punten naar voren komen waar Google op let.

Lees verder

Tips en trucs om je conversie te verhogen

De conversie verhogen van je website klinkt heel moeilijk, en om dit daadwerkelijk voor elkaar te krijgen is ook vrij lastig. Toch zijn er een aantal simpele ‘’trucjes’’ die effectief kunnen zijn bij het verhogen van de conversie.

Lees verder

Gebruik nooit "welkom bij" op je site!

Welkom. Als je dit woord intypt op Google krijg je meer de 56 miljoen zoekresultaten. Dit komt doordat heel erg veel bedrijven en particulieren "Welkom bij [naam bedrijf]" op de homepage van hun site zetten.

Lees verder

Een mobiele website, een app en responsive webdesign

Wat ga je gebruiken om jouw product of dienst over te brengen naar je doelgroep? Ik ga je eerst vertellen wat het verschil is tussen een app, een mobiele website en responsive webdesign, daarna vertel ik je meer over de voordelen en de nadelen.

Lees verder

De 10 grootste webdesign fouten

Een website is het visitekaartje van jouw bedrijf op het internet. Als dit visitekaartje fouten bevat of tot irritatie leidt, dan brengt dit veel schade toe aan jouw imago.

Lees verder

9 dingen die je moet weten voordat je een website begint

Een website is een must have voor elke startende ondernemer en uiteraard ook voor bestaande bedrijven die nog geen website hebben. Er zijn 9 dingen die je moet weten bij het maken of laten maken van een website.

Lees verder

Hoger in Google door website snelheid te verbeteren

Hoe sneller je website, hoe groter de kans dat je website hoger in Google wordt weergegeven en je website beter vindbaar is. Tijd om de snelheid van je site te verbeteren...

Lees verder

Mijn doelgroep zoekt niet op Internet...dream on!

"Nee, onze klanten zoeken niet online naar ons soort diensten. We moeten het meer hebben van mond-tot-mond reclame". Dat je geen klanten hebt die je online gevonden hebben is niet zo gek als je niet vindbaar bent op Internet... ondernemert! (kip/ei)

Lees verder

Een responsive website: Wat is responsive webdesign?

Heb jij nog steeds geen responsive website of weet je niet wat het betekent? Responsive webdesign is inmiddels al jaren een must voor elke ondernemer. Immers moet jouw website ook goed weergegeven worden op smartphones en tablets.

Lees verder

Hoe maak ik een succesvolle bedrijfspagina op Facebook?

Dat je met Facebook veel meer kunt dan een beetje reageren op de gekke foto's van je vrienden, dat weten we al langer. Je kunt via Facebook campagnes starten om producten, voorstellingen en speciale acties te promoten.

Lees verder

Laat het hart van je bezoekers sneller kloppen

Je hebt een prachtige site. De teksten zijn kort en bondig en er staan mooie afbeeldingen op. Kan niet beter toch? Maar waarom vinden er dan geen conversies plaats? Heb je wel eens stilgestaan wat jouw site met iemand doet qua gevoel?

Lees verder

De kracht van kleuren in marketing

Kleuren zijn enorm belangrijk in marketinguitingen. Zo blijkt uit een onderzoek van WebPageFX dat bijna 85% van de consumenten zegt dat de kleur de belangrijkste reden is om een product te kopen. Iedere kleur roept een andere associatie op.

Lees verder

10 duidelijke signalen dat uw website hopeloos verouderd is

Je komt ze ongetwijfeld zelf ook tegen: Hopeloos verouderde websites met knipperende, draaiende, schuivende en springende plaatjes. Vaak ook nog een muziekje op de achtergrond en met een beetje geluk een contactformulier dat het niet doet.

Lees verder

Een huisstijl, waarom heb ik dat nodig?

Als startende onderneming heb je natuurlijk een huisstijl nodig. Een huisstijl ook wel je 'corporate identity' genoemd is een voorgeschreven geheel van opmaak, waardoor mensen jouw onderneming kunnen herkennen.

Lees verder