Offerte aanvragen

VrijdagOnline Weblog

Tips & trucs voor website-eigenaren

De nieuwe generatie

De nieuwe generatie komt er aan! In deze blogpost stellen onze vier stagiairs zich graag persoonlijk aan je voor.

Lees verder

5 jaar later: lang verhaal kort

In de blogserie 'Bij VrijdagOnline' geven we je een kijkje achter de schermen. Vandaag is het de beurt aan onze webdesigner Amir. Hij is vandaag namelijk vijf jaar in dienst bij VrijdagOnline!

Lees verder

Het juiste pad

In de blogserie 'Bij VrijdagOnline' geven we je een kijkje achter de schermen. Deze week vertelt onze Google Ads koning Mart over de start van zijn loopbaan bij VrijdagOnline.

Lees verder

De nieuwe versie van Google Analytics

In deze blogpost vertellen we je alles over de nieuwste versie van Google Analytics die Google in oktober van dit jaar uitrolde: GA4.

Lees verder

Een goede start van je carrière

In de blogserie 'Bij VrijdagOnline' geven we je een kijkje achter de schermen. Deze week vertelt onze Junior Developer Jorn over de start van zijn loopbaan bij VrijdagOnline.

Lees verder

Wat is een wireframe?

Omdat we voor grotere projecten vaak werken met een wireframe leggen we in dit blogartikel uit wat een wireframe precies is en hoe je er zelf mee aan de slag gaat.

Lees verder

Bloggen voor beginners

In deze blog laten we je weten waarom jij NU moet beginnen met zakelijk bloggen voor jouw bedrijf en geven we je een aantal van onze beste tips & tricks.

Lees verder

Battle of the interns

Ieder jaar halen we twee nieuwe stagiairs in huis die bij ons een half jaartje mogen proeven aan het werkende leven. Ook deze keer laten we ze graag iets over zichzelf vertellen, aangezien er tussen beide schoolvrienden een heuse battle gaande is.

Lees verder

Make it personal

Spreek je een websitebezoeker aan met 'je' of 'u'? En hoe zorg je ervoor dat deze tot de gewenste actie overgaat door je content te personaliseren? Dat lees je in deze blogpost.

Lees verder

Hoe overtuig je een websitebezoeker in 5 stappen?

Wil jij de bezoekers van je website écht overtuigen? Wil jij ervoor zorgen dat ze enthousiast worden over jouw bedrijf en diensten? Lees dan onze blogpost met vijf stappen voor het overtuigen van iedere websitebezoeker!

Lees verder

Van stagiair naar fulltime aan de slag

In de blogserie 'Bij VrijdagOnline' geven we je een kijkje achter de schermen. Deze week vertelt onze 'Online Marketing Specialisted turned Webbouwer' Bernt over zijn loopbaan bij VrijdagOnline.

Lees verder

Thuis en betrokken: thuiswerken 2.0

Thuiswerken is na een half jaar ervaring niet echt meer 'nieuw' te noemen. Daarom geven we in deze blogpost tips over een belangrijk onderwerp dat gerelateerd is aan het thuiswerken: betrokkenheid.

Lees verder

Jouw wake-up call?

In deze blogpost behandelen we een interessant fenomeen: neuromarketing. We doen hiermee een scheutje psychologie bij je dagelijkse (of wekelijkse) dosis marketing.

Lees verder

Iedere dag met een glimlach naar je werk

In de blogserie 'Bij VrijdagOnline' geven we je een kijkje achter de schermen. Deze week vertelt onze Manager Happy Hanneke over haar functie bij VrijdagOnline.

Lees verder

Customer journey

Aan de hand van een duidelijk voorbeeld leggen we je de customer journey (klantreis) uit, zodat jij precies weet hoe deze werkt en wat je eraan hebt.

Lees verder

Bestaat het nieuwe normaal?

Bestaat het nieuwe normaal? Leven we nog jaren in een anderhalvemetersamenleving? In deze blogpost bespreken we tijdelijke en blijvende veranderingen en onze eigen kijk op de toekomst.

Lees verder

Het ultieme teamgevoel

In de blogserie 'Bij VrijdagOnline' geven we je een kijkje in onze keuken. Deze week vertelt onze Online Media Consultant Jeroen over zijn loopbaan bij VrijdagOnline.

Lees verder

De grote SEO verzamelchecklist

Altijd al alles willen weten over SEO? In deze blogpost zetten we onze beschikbare informatie voor je op een rijtje.

Lees verder

Haal alles uit Google Analytics

Haal alles uit je Google Analytics account! Jij weet straks precies waar je de gegevens vindt die voor jouw onderneming belangrijk zijn. Je leest het in deze blogpost.

Lees verder

Moeten we het roer omgooien?

Nu de impact van de coronacrisis op het bedrijfsleven steeds duidelijker wordt, is het tijd om onszelf de volgende vraag te stellen: moeten we het roer omgooien of blijven we doen wat we al deden? Open de discussie: Lees deze blogpost ter inspiratie.

Lees verder

Het gaat hier nét even anders...

In de blogserie 'Bij VrijdagOnline' geven we je een kijkje in onze keuken. Deze week vertelt onze Online Marketing Manager Hella over haar loopbaan bij VrijdagOnline.

Lees verder

In drie stappen naar een succesvolle landingspagina

In drie simpele stappen naar een succesvolle landingspagina. Lees deze blogpost om te weten hoe je dit voor elkaar krijgt.

Lees verder

Alles over marketing automation

Bespaar tijd en moeite en krijg kwalitatief betere leads met marketing automation. Je leest er alles over in deze blogpost.

Lees verder

Hoe word ik een maatschappelijk verantwoorde ondernemer?

In deze blogpost lees je alles over maatschappelijk verantwoord ondernemen en hoe je jouw bedrijfsvoering hierop aanpast.

Lees verder

Een stage bij VrijdagOnline

In de blogserie 'Bij VrijdagOnline' geven we je een kijkje achter de schermen bij ons Groningse full service internetbureau. Deze keer laten we onze stagiairs aan het woord!

Lees verder

Top 5 SEA tips voor ondernemers

Versla de online concurrentie met onze top 5 SEA tips voor ondernemers. Je leest er alles over in deze blogpost.

Lees verder

Top 10 thuiswerktips

Lees alles over onze top 10 thuiswerktips. Wij helpen je graag om het thuiswerken wat leuker en gemakkelijker te maken.

Lees verder

Ondernemen in crisistijd

Ondernemen in crisistijd is op z'n zachtst gezegd een behoorlijke uitdaging. In deze blogpost laten we je zien hoe je, ondanks de onzekerheden, de focus kan verleggen.

Lees verder

Wat kost dat nou, zo'n internetbureautje?

Wat kost dat nou, zo’n internetbureautje? Met deze blogpost geven we voor eens en altijd antwoord op die vraag.

Lees verder

Jouw website op een toppositie in Google

Wil je weten hoe jouw website in de top van Google's organische zoekresultaten terecht komt? En wat dit jou oplevert? In deze blogpost vertellen we je er alles over.

Lees verder

Online vergaderen: Microsoft Teams versus Google Hangouts

Een groot deel van Nederland werkt op dit moment thuis. Veel werkzaamheden vinden daarom online plaats. Zo ook het vergaderen. Bij VrijdagOnline hebben we de twee populairste vergadertools voor je vergeleken: Microsoft Teams versus Google Hangouts.

Lees verder

In vrijwillige corona-taine

De lange termijn effecten van het coronavirus zijn nog niet te overzien. Maar op korte termijn merken we er bij VrijdagOnline zeker de gevolgen van. In deze blogpost delen we onze ervaring met hét woord van 2020: de thuisquarantaine.

Lees verder

Hoe zit het met jouw toekomstvisie?

Past jouw huidige toekomstvisie nog bij je onderneming? En hoe kom je daar achter? In deze blogpost nemen we jouw toekomstplannen onder de loep.

Lees verder

Hoe Vrijdag Online werd

Op zoek naar een full service internetbureau? Dat zijn wij! Maar we begrijpen dat je ons eerst wat beter wil kennen. Dat kan nu. In deze blogserie geven we je een kijkje achter de schermen.

Lees verder

De onzichtbare winst

De voordelen van Google Ads en SEO staan zwart op wit. Maar die van écht goede teksten? In deze blogserie leer je meer over alle aspecten van online marketing en webdesign.

Lees verder

Is het weer zover? De boekhouding...

Ook zo'n fan van boekhouden? Nee, wij ook niet. Gelukkig hebben we daar wat op gevonden. In deze blogserie lees je alles over dé online tools en gadgets voor op kantoor.

Lees verder

Altijd online en bereikbaar. Maar voor wie doen we dat eigenlijk?

We willen altijd bereikbaar zijn. Maar voor wie doen we dat eigenlijk? Is optimale klanttevredenheid ons doel of zijn we bang voor een beetje FOMO? In deze blogserie gaan we dieper in op verschillende aspecten van het leven van een ondernemer.

Lees verder

Website Conversie Optimalisatie tips voor het MKB

Website Conversie Optimalisatie is een van de belangrijkste onderdelen van jouw website als je met potentiële klanten in contact wilt komen. Toch besteden veel ondernemers hier te weinig aandacht aan.

Lees verder

Hoe kies je de juiste kleuren voor je website?

Het kiezen van de juiste kleuren voor je website kan lastig zijn. Helemaal als je nog niet zeker bent over de huisstijl van je bedrijf. Want wat trekt een bezoeker nou aan? De kleurkeuze van je website is een belangrijk onderdeel van je website en he

Lees verder

CMS systeem: de 4 populairste content management systemen

Populairste CMS systemen - 3 gratis CMS systemen voor jou beschreven waarmee je eenvoudig je eigen website kunt maken. Een cms systeem is een software toepassing, die gebruikt wordt om gegevens op internet te kunnen publiceren, zonder over veel techn

Lees verder

4 populaire CRM systemen voor ondernemers

Voor je onderneming is het ontzettend belangrijk je klantenbestand goed bij te houden. Daarom is het verstandig om gebruik te maken van een professioneel CRM systeem (Customer Relation Management). Maar van welke CRM systemen kan je gebruik maken &..

Lees verder

Adwords campagne optimaliseren

In deze blog leer je hoe je jouw Adwords campagne kan optimaliseren. Per factor word er bekeken hoe die factor verbeterd kan worden. De kwaliteitsscore is een van de belangrijkste factoren in elke Adwords campagne. De kwaliteitsscore is namelijk vo

Lees verder

Advertentie extenties, maak je advertentie groter

In het vorige blog heb je geleerd hoe je jouw campagne in één lijn inricht. In dit blog leer je hoe jouw advertenties meer ruimte kunnen innemen in de zoekresultaten. Door extensies te gebruiken wordt jouw advertentie groter, wanneer de extensies

Lees verder

Adwords campagne logisch indelen

In het vorige blog heb je geleerd hoe hoe je een Adwords account maakt. In dit blog leer je hoe je de campagne makkelijk en logisch indeelt. Daarnaast leer je hoe je een effectieve advertentie schrijft. Het is belangrijk om vanaf de campagne tot aan

Lees verder

Beginnen met Adwords

In het vorige deel van de serie “Leer Google Adwords” kon je lezen hoe Adwords (tegenwoordig Google Ads) werkt. In dit deel leer je hoe je start met Google Adwords. Stap voor stap leer je hoe je een Adwords account aanmaakt

Lees verder

Hoe werkt Adwords?

Hoe werkt Adwords? Je leest deze blog, dus waarschijnlijk vraag je je af hoe Adwords werkt. Eerst een korte uitleg wat Google Adwords is. Google Adwords is het advertentieplatform van Google. Zoek je in Google dan komen boven de zoekresultaten.

Lees verder

Website zelf maken of laten maken, wat is beter?

Je bent begonnen met een bedrijf en je wilt graag een website. Dan sta je voor de keuze om zelf een website te maken of te laten maken. Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen. Zelf een website maken is goedkoop, maar tijdrovend.

Lees verder

10 tips om Adwords te optimaliseren

10 tips om Adwords te optimaliseren - Duizenden mensen. Nee. Miljoenen mensen maken dagelijks gebruik van Google. Meer dan 40.000 zoekopdrachten worden er elke seconde verwerkt door de zoekgigant. Een groot deel van de opdrachten wordt gedaan door me

Lees verder

Hoe kies jij je domeinnaam?

Google kent ruim 200 factoren zoals: zoektermdichtheid, unieke titels op afbeeldingen, wanneer was de laatste update, links van andere sites, je geografische locatie en nog veel meer. Op basis van deze factoren komen websites hoger of lager te staan.

Lees verder

In 6 stappen je naamsbekendheid vergroten m.b.v. kleur

Dankzij de kracht van kleur kan je mensen - zonder dat ze het doorhebben - beïnvloeden en het koopgedrag van de consument zo aansturen dat ze een gewenste handeling uitvoeren. Ben jij benieuwd hoe je dit kan bereiken in 6 stappen? lees dan snel verde

Lees verder

10 Softwarepakketten om wachtwoorden te onthouden

Heb jij er ook zoveel moeite mee? Al die wachtwoorden die je tegenwoordig overal moet invullen. Je wil natuurlijk ook niet voor alles hetzelfde wachtwoord gebruiken. Maar dan, je wil inloggen en je weet je wachtwoord niet meer.. Jij bent niet de e

Lees verder

Hoe kun jij je website interactiever maken?

Het wordt steeds moeilijker, hoe hou je een bezoeker langer op je pagina? De bezoeker van tegenwoordig leest passief en klikt snel weer door naar een andere pagina. Door je website interactiever te maken z

Lees verder

Marketing Automation voor dummies

Marketing automation is dé trend van 2016 als het gaat om marketing. Het kan dan wel dé trend zijn, maar wat is het nu eigenlijk vraag jij je natuurlijk af. Ben je nieuwsgierig geworden naar waarom het zo bijzonder is? Dan zit je hier goed!

Lees verder

Hoe kom je hoger in Google m.b.v. een landingspagina?

Je hebt een mooie professionele website. Oké, maar wat nu… De belangrijkste stap die volgt is het vindbaar maken van deze mooie professionele website. Met behulp van een landingspagina met doeltreffende zoekwoorden kan je jouw website optimaliseren

Lees verder

Betrek je klanten bij de feestdagen!

Nu het bijna kerst is en de laatste weken van 2015 voorbij vliegen is het belangrijk om stil te staan bij jouw potentiële klanten. Wil je ze bijvoorbeeld bedanken voor het vertrouwen in het bedrijf van het afgelopen jaar? Of wil je ze gewoon fijne ke

Lees verder

Google Adwords, zelf doen of uitbesteden?

Heb je zelf verstand van Google Adwords of laat je dit uitbesteden aan een professional? Hier de voor- en nadelen van het uitbesteden van Adwords!

Lees verder

Zo geef je je website een betrouwbare uitstraling

Het grootste probleem voor websites/webwinkels is dat mensen het nog niet allemaal even goed vertrouwen. Mensen zijn op hun hoede, maar met de volgende 6 tips kun jij jouw website een betrouwbare uitstraling geven!

Lees verder

Inrichten van je homepage: 4 do's & don'ts

De homepage is de belangrijkste pagina van je website. Dit is namelijk de pagina waar je bezoekers als eerste op terecht komen. De homepage moet een bepaalde uitstraling hebben waar je bezoekers op af komen en waar ze ook willen blijven.

Lees verder

Handleiding Facebook-bedrijfspagina maken

Wij worden wekelijks gebeld door ondernemers die hulp nodig hebben bij het aanmaken van een Facebook bedrijfspagina.Omdat het echt heel erg gemakkelijk is, hebben we speciaal voor elke ondernemer die graag zelf een Facebook bedrijfspagina wil aanm...

Lees verder

Adblocker installeren... Of is dat verboden?

Merk jij ook dat je tegenwoordig wordt overspoeld, gevolgd en gestalkt met reclame op het internet? Ik heb de oplossing voor jou om dit probleem te verhelpen!

Lees verder

Hoe kijken bezoekers naar jouw website?

Het is belangrijk dat mensen je website bezoeken, maar het is belangrijker om ze hierop te houden! Uit onderzoek is gebleken dat bezoekers binnen 5-10 seconden weten of ze de pagina interessant vinden of niet. Maar wanneer is deze interessant?

Lees verder

Tips voor het schrijven van een landingspagina!

Een goede landingspagina is essentieel want dit is de eerste pagina waar bezoekers op terecht komen nadat ze op een online advertentie hebben geklikt, bijvoorbeeld de link die in een nieuwsbrief staat. Lees hier meer over de landingspagina!

Lees verder

Waarom afbeeldingen belangrijk zijn op je website

Een goed artikel bestaat niet alleen uit een correct geschreven tekst, maar ook uit professioneel beeldmateriaal. In dit artikel vertel ik je hoe belangrijk afbeeldingen op een website zijn.

Lees verder

45 punten waarop Google je website beoordeelt (2)

Vorige week heb ik een blog geschreven met 49 punten waar Google je website op beoordeelt. Deze week ga ik hier verder op in. In deze blog zullen nog eens 45 punten naar voren komen waar Google op let.

Lees verder

Tips en trucs om je conversie te verhogen

De conversie verhogen van je website klinkt heel moeilijk, en om dit daadwerkelijk voor elkaar te krijgen is ook vrij lastig. Toch zijn er een aantal simpele ‘’trucjes’’ die effectief kunnen zijn bij het verhogen van de conversie.

Lees verder

8 tips om je business te laten groeien met YouTube.

YouTube bestaat 10 jaar. Tien jaar geleden ging de bètaversie van de website online. De eerste filmpjes werden al snel online gezet. Nu 10 jaar later heeft YouTube maandelijks meer dan 146 miljoen bezoekers. Laat je business groeien met YouTube.

Lees verder

Tips om je website beter vindbaar te maken

Het wordt anno nu steeds lastiger om als bedrijf hoog te scoren in Google. Voorheen was veel zoekwoorden in de tekst noemen vaak genoeg om een hoge plek in de zoekmachines te bemachtigen. Tegenwoordig is daar flink wat meer voor nodig.

Lees verder

Taalgebruik op Social Media.. Formeel of Informeel?

Op social media is het al lange tijd normaal om gebruikers op een informele manier te benaderen, maar ook steeds meer bedrijven benaderen hun klanten op een informele manier..

Lees verder

5 tips om je online klanten beter te leren kennen.

Het klinkt heel makkelijk: je klanten leren kennen, maar ken jij jouw klanten goed? Weet jij wat hen interesseert en/of wat juist niet? Bij hoeveel bedrijven heb je het gevoel dat ze je als klant echt goed kennen?

Lees verder

#Hashtags gebruiken als online marketingtool.

Hashtags maken van je onderwerpen klikbare links. Je maakt een hashtag door het leesteken # voor een woord te zetten. Hashtags worden veelvoudig gebruikt op social media kanalen. In deze blog vertel ik wat de voordelen zijn van hashtags.

Lees verder

Hoe verstuur ik makkelijk een direct mail door het samenvoegen van Google Docs en Google Sheets?

Direct mail is een middel om potentiële klanten of bestaande klanten direct en persoonlijk te benaderen via de postbode. De eerste stappen zijn het bepalen wie je wilt bereiken en wat je wilt bereiken met jouw direct mail, maar dan komt de vraag hoe?

Lees verder

Vier social media kanalen die je over het hoofd ziet

Wie het over social media heeft denkt vooral aan Facebook en Twitter. Dit zijn veruit de grootste kanalen met de meeste gebruikers. De kans dat je hier jouw doelgroep aantreft is dan ook erg groot.

Lees verder

5 tips om jouw site te promoten op Facebook

Facebook heeft in januari aangekondigd dat het strenger gaat optreden tegen bedrijven die teveel promotionele berichten op hun Facebook pagina plaatsen.

Lees verder

Gebruik nooit "welkom bij" op je site!

Welkom. Als je dit woord intypt op Google krijg je meer de 56 miljoen zoekresultaten. Dit komt doordat heel erg veel bedrijven en particulieren "Welkom bij [naam bedrijf]" op de homepage van hun site zetten.

Lees verder

Wat moet ik wel- en niet doen om mijn website beter vindbaar te maken?

Google houdt met meer dan 200 factoren rekening bij het bepalen van de positie van een website in de zoekresultaten. Een groot deel daarvan zijn on-page factoren: elementen in je site die je zelf makkelijk kunt aanpassen.

Lees verder

5 Review Website Systemen voor het MKB

71% van de online klanten leest de beoordeling van eerdere klanten en 77% van de online klanten laten zich door hierdoor beïnvloeden.* Heb je nog meer bewijs nodig dat een klant review systeem hét verschil kan maken?

Lees verder

Een mobiele website, een app en responsive webdesign

Wat ga je gebruiken om jouw product of dienst over te brengen naar je doelgroep? Ik ga je eerst vertellen wat het verschil is tussen een app, een mobiele website en responsive webdesign, daarna vertel ik je meer over de voordelen en de nadelen.

Lees verder

10 tips om je website teksten zo goed mogelijk te schrijven

Een goede pakkende website tekst schrijven is belangrijk, want door middel van een goede webtekst, kan je je lezer informeren, overtuigen of amuseren.

Lees verder

Een offerte per e-mail, is dat handig?

Een offerte is een formeel aanbod om een overeenkomst te sluiten. Een offerte wordt opgesteld vanuit een bedrijf, meestal op verzoek van een potentiële klant. Een offerte kan gaan over een dienst of over een product. Offerte via e-mail, is dat handig

Lees verder

Zo zet je Social Media in voor Marketing

Als ondernemer kan je jezelf afvragen: “Waarom zouden we social media gaan gebruiken voor ons bedrijf en is een website niet voldoende? En wat is de meerwaarde van social media?”

Lees verder

De 10 grootste webdesign fouten

Een website is het visitekaartje van jouw bedrijf op het internet. Als dit visitekaartje fouten bevat of tot irritatie leidt, dan brengt dit veel schade toe aan jouw imago.

Lees verder

9 dingen die je moet weten voordat je een website begint

Een website is een must have voor elke startende ondernemer en uiteraard ook voor bestaande bedrijven die nog geen website hebben. Er zijn 9 dingen die je moet weten bij het maken of laten maken van een website.

Lees verder

7 Nieuwsbrief systemen voor ondernemers

We hebben onderzoek gedaan naar verschillende nieuwsbrief systemen. Hieronder beschrijven we zeven nieuwsbrief systemen.

Lees verder

Een website laten maken en hem gemakkelijk zelf beheren?

Steeds meer bedrijven maken gebruik van een website met een gemakkelijk CMS systeem. Het grote voordeel is dat bedrijven zelf in staat zijn de content op de website te beheren, zonder dat hier technische kennis van websites voor nodig is.

Lees verder

Hoger in Google door website snelheid te verbeteren

Hoe sneller je website, hoe groter de kans dat je website hoger in Google wordt weergegeven en je website beter vindbaar is. Tijd om de snelheid van je site te verbeteren...

Lees verder

Hoe maak je gebruik van een direct mail?

Veel mensen kennen de term 'direct mail'. Maar wat zijn nou de precieze kenmerken van een direct mail en hoe kun je een direct mail het best versturen? Verder is het heel belangrijk om te weten hoe je een direct mail moet schrijven.

Lees verder

Wees gastvrijer naar klanten op social media

Als bedrijf moet je klantgericht zijn. Dat weten we allemaal. Tegenwoordig vindt dienstverlening aan klanten steeds meer plaats op social media. Mensen sturen vaak berichten met vragen en opmerkingen via Facebook en Twitter.

Lees verder

Hoe zorg ik dat klanten mijn nieuwsbrief lezen?

In Nederland wordt slechts 1/3 van de verstuurde nieuwsbrieven geopend. Dit is zo weinig dat je je bijna zou gaan afvragen of het wel zin heeft om nieuwsbrieven te mailen, maar dat heeft het zeker wel!

Lees verder

Zoekmachineoptimalisatie is nooit klaar!

Je hebt allerlei strategieën ingezet om ervoor te zorgen dat jouw website een mooi plekje heeft in Google's zoekresultaten. Je merkt dat er door je hogere positie meer bezoekers op je site krijgt en ook meer leads hebt.

Lees verder

Mijn doelgroep zoekt niet op Internet...dream on!

"Nee, onze klanten zoeken niet online naar ons soort diensten. We moeten het meer hebben van mond-tot-mond reclame". Dat je geen klanten hebt die je online gevonden hebben is niet zo gek als je niet vindbaar bent op Internet... ondernemert! (kip/ei)

Lees verder

Een responsive website: Wat is responsive webdesign?

Heb jij nog steeds geen responsive website of weet je niet wat het betekent? Responsive webdesign is inmiddels al jaren een must voor elke ondernemer. Immers moet jouw website ook goed weergegeven worden op smartphones en tablets.

Lees verder

Het bereik van Facebook daalt. Wat te doen?

Door een verandering in het algoritme van Facebook is het bereik van bedrijven en merken de afgelopen tijd aanzienlijk gedaald. Wanneer je als bedrijf iets op Facebook post krijgt nu slechts 2% van je volgers je bericht in zijn/haar tijdlijn te zien.

Lees verder

Meer interactie met klanten? Installeer Instagram!

Je hebt misschien wel 600 likes op Facebook en wel 1000 volgers op Twitter. Toch is het contact dat je met klanten heb op social media maar matig. Wat kun je hieraan doen? Een Instagram-account aanmaken!

Lees verder

Een slim idee om je huisstijl te veranderen?

Het veranderen van een huisstijl roept bij bedrijven veel twijfels op. Is het verstandig om je huisstijl te behouden of wordt het tijd voor een frisse wind door je bedrijf? Een oud en stoffig imago wil immers niemand.

Lees verder

Gebruik je humor op social media?

Om als bedrijf waardering van je klanten te krijgen is het belangrijk om humor te gebruiken. Niet alleen tijdens tv- of radiocommercials maar ook op social media.

Lees verder

Overtuig je klant door nadelen te noemen

Als je iemand wilt overtuigen iets van je te kopen, dan wil je jouw product of dienst zo goed mogelijk over laten komen. Dit doe je door de verschillende voordelen te noemen en deze toe te lichten, maar weet je wat ook heel goed werkt? Nadelen noemen

Lees verder

Hoe maak ik een succesvolle bedrijfspagina op Facebook?

Dat je met Facebook veel meer kunt dan een beetje reageren op de gekke foto's van je vrienden, dat weten we al langer. Je kunt via Facebook campagnes starten om producten, voorstellingen en speciale acties te promoten.

Lees verder

Zoekmachineoptimalisatie: hoe kies ik goede zoekwoorden?

Wanneer je aan de slag wilt gaan met zoekmachineoptimalisatie is het belangrijk om van te voren goed te bepalen op welke woorden je gevonden wilt worden. Hoe bepaal je op welke zoekwoorden je jouw website gaat optimaliseren? In deze blog een uitleg

Lees verder

Zoekmachineoptimalisatie: hoe en waar zet ik zoekwoorden in mijn website?

In de blog van vorige week heb ik uitgelegd hoe je goede zoekwoorden kiest voor je website. In deze blog leg ik je uit hoe en waar je die zoekwoorden in je site moet zetten. Bij het bepalen van je positie in de zoekresultaten kijkt Google namelijk..

Lees verder

Dit kun je beter niet doen op je website

Er bestaan veel verkeerde ideeën over hoe een goede site in elkaar hoort te zitten en eruit hoort te zien. Leuke muziekjes die automatisch afspelen, veel pagina's met veel tekst, zoveel mogelijk linkjes vanaf allerlei sites naar jouw website. Etc.

Lees verder

Off-page SEO. Wat is het en hoe zet ik het in?

SEO, oftewel zoekmachineoptimalisatie, bestaat uit twee onderdelen: "On-page SEO" en "Off-page SEO". Zoals de naam al een beetje zegt, bestaat On-page SEO uit alle zoekmachineoptimalisatie die op de site zelf plaatsvindt.

Lees verder

Wat te doen? Whatsapp verwijderen of niet?

Vorige week werd bekend dat Facebook Whatsapp heeft overgenomen voor het ongelofelijke bedrag van 16 miljard dollar. Er ontstond veel ophef na dit nieuws. Veel mensen maakten zich zorgen om hun privacy en stapten over op Telegram.

Lees verder

Wat is de ideale marketingmix voor je website?

Zoekmachineoptimalisatie, posts op social media, contentmarketing, Google Adwords advertenties, linkbuilden. Door alle verschillende mogelijkheden in de online marketing is het soms moeilijk om een goede marketingstrategie op te stellen...

Lees verder

Hootsuite vs. Tweetdeck: vergelijking social media monitoring tools

Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, Instagram, Flickr, de lijst van verschillende soorten social media wordt steeds langer. Wanneer je als bedrijf graag zichtbaar wilt zijn op al deze netwerken, gaat er behoorlijk wat tijd zitten in bijhouden..

Lees verder

De grote voordelen van Google+

Google+ bestaat sinds 2011, maar dit sociale medium van Google lijkt vandaag de dag nog steeds niet erg populair. Toch wordt steeds duidelijker dat het als bedrijf echt essentieel is om een Google+ account aan te maken.

Lees verder

Laat het hart van je bezoekers sneller kloppen

Je hebt een prachtige site. De teksten zijn kort en bondig en er staan mooie afbeeldingen op. Kan niet beter toch? Maar waarom vinden er dan geen conversies plaats? Heb je wel eens stilgestaan wat jouw site met iemand doet qua gevoel?

Lees verder

De kracht van kleuren in marketing

Kleuren zijn enorm belangrijk in marketinguitingen. Zo blijkt uit een onderzoek van WebPageFX dat bijna 85% van de consumenten zegt dat de kleur de belangrijkste reden is om een product te kopen. Iedere kleur roept een andere associatie op.

Lees verder

Linkbuilden. Hoe doe je dat?

Linkbuilden is het verzamelen van links van andere sites naar jouw website. Een middel om meer bezoekers naar je site te trekken en een manier om een hogere positie in Google te krijgen. Linkbuilden klinkt heel makkelijk, maar..

Lees verder

Hoe zorg ik dat bezoekers snel vinden wat ze zoeken op mijn website?

Wanneer een bezoeker op jouw website terechtkomt is diegene vaak op zoek naar specifieke informatie. Hij of zij is dus gericht op zoek en hoopt dat op jouw website snel te kunnen vinden. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat dit ook zo is.

Lees verder

Tumblr versus Facebook

Tumblr bestaat al zeven jaar en heeft altijd wel aardig wat gebruikers gehad, maar de microblogsite kende de afgelopen twee jaar een exponentiële groei in het aantal gebruikers.

Lees verder

Tips om je bezoekers langer op je site te houden (en hoger in Google te scoren)

Online lezen mensen zelden teksten volledig. Vooral mensen die voor het eerst op een website komen lezen nauwelijks de teksten op een pagina. Ze scannen deze alleen vluchtig, dit duurt ongeveer 2,6 seconden.

Lees verder

De invloed van lettertypes op het gedrag van je bezoekers

Wanneer je een product verkoopt of een dienst aanbiedt op jouw website wil je mensen die jouw site bezoeken overtuigen deze dienst of dit product aan te schaffen. Welk lettertype je gebruikt heeft invloed op het gedrag van je bezoeker.

Lees verder

Marketing: video vs. tekst

Online video's zijn hot. We bekijken een paar uur per week video's op Youtube en we delen onze filmpjes ook graag op Facebook. Gemiddeld worden er zo'n 1000 video's per minuut op Facebook gedeeld.

Lees verder

Google Afbeeldingen om beter te scoren

Google afbeeldingen is een supertool om hoger te scoren. Steeds meer bedrijven houden zich bezig met SEO-optimalisatie. Iedereen wil natuurlijk met zijn of haar website zo hoog mogelijk in Google's zoekresultaten staan. Hartstikke goed, maar...

Lees verder

Google Drive: Makkelijk online samen aan hetzelfde document werken

Ken je dat? Je hebt net een uur lang aan een rapport of een verslag zitten werken, maar ineens is alles verdwenen, omdat je niet op opslaan hebt gedrukt. Dit probleem is met Google Drive verleden tijd.

Lees verder

Hoe zorg ik voor meer interactie op mijn website?

Interactie met (potentiële) klanten is ontzettend belangrijk. We zien mensen steeds meer vragen stellen aan bedrijven via Twitter en Facebook. De dialogen tussen tussen klant en bedrijf ontstaan op social media pagina's van bedrijven.

Lees verder

E-mail marketing klantvriendelijker maken

Veel bedrijven sturen per mail nieuwsbrieven naar hun klanten. Het doel van een nieuwsbrief is voor de meeste bedrijven het verkopen van (nieuwe) producten. Dit is een logisch doel, want als bedrijf wil je je producten of diensten aan de man brengen.

Lees verder

10 duidelijke signalen dat uw website hopeloos verouderd is

Je komt ze ongetwijfeld zelf ook tegen: Hopeloos verouderde websites met knipperende, draaiende, schuivende en springende plaatjes. Vaak ook nog een muziekje op de achtergrond en met een beetje geluk een contactformulier dat het niet doet.

Lees verder

Een huisstijl, waarom heb ik dat nodig?

Als startende onderneming heb je natuurlijk een huisstijl nodig. Een huisstijl ook wel je 'corporate identity' genoemd is een voorgeschreven geheel van opmaak, waardoor mensen jouw onderneming kunnen herkennen.

Lees verder

Hoe kan ik mijn bezoekers psychologisch overtuigen?

Door middel van SEO en Adwords advertenties kun je veel bezoekers naar je site toe krijgen, maar hoe zorg je er nu voor dat wanneer ze op jouw site zijn, ze ook daadwerkelijk iets aanschaffen? Door ze psychologisch te overtuigen. Lees hier hoe!

Lees verder

Makkelijk afbeeldingen vervangen

Lees verder

Twitter inzetten als marketingtool

Een beetje ondernemer heeft tegenwoordig een Twitter account. Een goede ondernemer gebruikt Twitter om nieuwe leads te genereren.

Lees verder